Senior international marketing en business development specialist

Ervaren professional in internationale marketingstrategie, exportkanalen, vestigingskeuze en business development voor ondernemingen specifiek in Frankrijk, Duitsland en de BENELUX.

De expertise omvat ook advisering aan regionale overheden ten behoeve van de ontwikkeling van de strategie voor een economische regio, internationaal projectmanagement, promotie voor investeerders en leadgeneratie campagnes (directe buitenlandse investeringen).

Gedegen ervaring in verschillende sectoren met een nadruk op automobielindustrie, onderaannemers en elektro-mobiliteit, energie en duurzame ontwikkelingen, agrofood, medische en farmaceutische sector.

Tweetalig Frans-Duits, daarnaast vloeiend in Engels en Nederlands. Gediplomeerd aan de EM Strasbourg Business School – richting Internationale marketing en business development. Werk- en woonervaring in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Ontwikkeling van een hoge culturele sensitiviteit en aanpassingsvermogen, wat een goed basis is voor internationaal zakendoen.

Ervaringscasussen
Marketing en business development

Rol Danièle Behr: Advisering en implementatiepartner

  • Product lanceringen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland en de BENELUX voor Sanofi - Aventis.
  • Marktonderzoek, testen van producten, identificeren van distributiekanalen en partners, vestigingskeuze voor kleine en middelgrote ondernemingen verspreid over Europa voor CIC-bank.
Investeerders

Rol Danièle Behr: Projectmanager en researcher

  • Directe buitenlandse investeringen stimuleren, lokale integratie van buitenlandse ondernemingen, promotie vestigingsplaats en advisering inclusief financiële aspecten voor investeerders en exporteurs van diverse regio’s in Frankrijk, Duitsland en Nederland.
  • Grondlegger en eerste aanspreekpersoon voor ondernemingen gespecialiseerd in dienstverlening aan internationale investeerders, binnen Frans-Duitse samenwerkingsverbanden en expertise op het gebied van holdingstrategie en algemeen directeur van organisaties op het gebied van economische ontwikkeling.
  • Leadgeneratie (directe buitenlandse investeringen) in Nederland en Duitsland op het gebeid van agrofood en medische industrie.
  • Lancering van een nieuw Frans mobiliteitsconcept op de Duitse markt.
  • Selectie vestigingsplaats voor de recycling sector.